Co do kynologických začátků za vybavení?

Jaké vybavení do začátku?

Takovou otázku si položila většina z nás. Představte si že jste Kynolog či Pejskař Benjamínek, tedy úplný Laik a začátečník po všech stránkách. Co prvního by jste si měli aspoň do základní výbavy pořídit? Že nevíte, tak se na to pojďme podívat společně.

Dneska si ukážeme jaké věci do začátku jsou ideální pro nás, dvounohé páníčky.

Výcviková vesta

Takový základní bod je určitě výcviková vesta, protože ji využijete nejen na cvičení, ale také na výlety či procházky.
A jak má taková ideální vesta vypadat, či na jaký materiál koukat?

Kapsy

Určitě na co je potřeba koukat jsou kapsy, a to především velká zadní kapsa, kam schováte jak vodítko tak hračky na cvičení, případně nějaké pamlsky, ale ty se většinou v tom prostoru hravě ztratí, takže to moc nedoporučujeme (pokud máte pamlsky volně vložené)

Přední kapsy mají funkci hlavně pro uložení pamlsků, máte je vždy "po ruce" oddělené od zbytku věcí. Pozor ale ať si tam nevložíte nějakou elektroniku, to si dokážete představit jak pak může být zašpiněná od drobků.

 

Očka a doplňky

Očka na vestách mají účel připnutí karabiny vodítka, aby jste je jednoduše našli. Já osobně používám očka i na stopy, vložím do nich cedulku, která mi pak nepřekáží v rukách a vím že nevypadne.

Doplňky myslíme v podobě pomocných gumiček na uchycení balonku pro nácvik chůze, případně pomocné další kapsy. Ne všichni je využijeme, ale hlavní je aby nepřekáželi.

Kapuce nebo bez?

Já osobně jsem bez kapuce, pouze stojáček, protože mě osobně hrozně překáží. 

Jak to máte Vy?

Co do kynologických začátků za vybavení?

Arrak Outdoor

Má v nabídce více modelů vest, ale mezi nejoblíbenější patří softshellová Acadian a novinka Závodní vesta z pevnějšího materiálu.
Co do kynologických začátků za vybavení?

Non-Stop Dogwear

Vesta vytvořená ve spolupráci s vojenskými psovody, vhodná na výcvik všech úrovních. Vhodná i do letních dnů, díky síťovému materiálu.
Co do kynologických začátků za vybavení?

Loype

Česká pejskařská značka Loype má ve svém sortimentu také jednu výcvikovou vestu. Je vyrobena z oboustranně pružného úpletu a hodí se kromě výcviku i na běh a jiné aktivity. 

Pro dnešní článek je toto za nás vše, co do svých kynologických šatníku doporučujeme pořídit. Příště Vám poradíme co pořídit pejskovi či jaké pomůcky zase na cvičení.