Zimní oblečky Pomppa

Proč oblekát psy?

Ještě občas, od některých kynologů či venčících majitelů slýcháme usměvné posměšky proč oblékám psy. "Je pro ně přece přirozené nemít na sobě nic". Toto již není pravda. Máme přece pejsky, kteří s námi bydlí doma a nejsou zvyklí být celý den venku. Máme plemena, která nemají podsadu a sami se nedokáží zahřát a pak zde máme psí sportovce, kteří jako my lidé, nesmí při tréninku v chladném počasí prochladnou, jinak by se mohli lehce zranit a to opravdu nechceme.  

Právě díky nárokům nás psovodů je každý rok více a více oblečků, typů a modelů. 

Zimní oblečky Pomppa

Oblečky finské značky mají více typů, ty nejvhodnější na zimu jsou Toppa a Perus, pro některé velké huňáče je možné i Kevyt (ale ten se řadí spíše pro přechodové počasí).

Střih obou oblečků je stejný, liší se pouze v drobnostech a jakých? 

Toppa Pomppa

❄️Teplá plyšová podšívka

❄️ Vnější plášť odolný vůči povětrnostním vlivům

❄️ Zateplená

❄️ 2 cm delší délka zad pro zajištění úplného pokrytí zadní části

 

Perus Pomppa

❄️Teplá plyšová podšívka

❄️ Vnější plášť odolný vůči povětrnostním vlivům

 

 

Na horních fotografiích můžete vidět rozdíl, mezi střihy, těchto dvou typů. Toppa zateplený typ má viditelně delší zadní část pro lepší zakrytí zadních nohou při nepříznivém počasí.

Modelka na má na sobě velikost 60, kdy její délka zad od kohoutku po kořen ocasu je 59. Krásně ji tato velikost sedne a při pohybu ji nikde nic nevadí, ani neplandá.

Pod oba oblečky je možné dát model Jumppa Pomppa.

Výhody

  • Pevný a nepromokavý materiál
  • Příjemná a hřejivá antistatická kožešina
  • Vnitřní izolace (model Toppa)
  • Módní barvy
  • 3M Reflexní prvky

Nevýhody

  • Oblečky nemají gumičky pod zadní nohy
  • Střih nemusí sednout každému psovy
  • Límec nemá možnost utažení na gumičku, v případě nepříznivého počasí.

Na co jsou oblečky vhodné?

Na procházky v chladných dnech, hrátky ve sněhu a nebo třeba i na trénink, kdy je výhoda abstinence zadních gumiček při neustálém sundavání přes hlavu. 

Teď už jen vyražte si užít nějakou zábavu s Vaším psem. ❄️????

Pro ty z Vás kteří značku neznáte, ji krátce představíme.

Vznik

Příběh Pomppy začíná v roce 2007, kdy Meri Alku končila svá inženýrská studia textilní a oděvní technologie na Lahti University of Applied Sciences.

Po letech, kdy se svými psy prováděla agility zaměřené na cíl, si Meri všimla, že žádné oblečení pro psy v té době nesplňovalo vysoké požadavky komunity psích sportů. Ve své diplomové práci se tedy rozhodla zaměřit se na průmysl oblečení pro psy a vytvořit ten nejunikátnější psí kabát. V důsledku toho se zrodil první produkt společnosti Pomppa: PerusPomppa.

V dalších letech značka přišla na trh již se 4 variantami oblečků. A každým rokem přínáší novou svěží kolekci i pár designových limitovaných kousků.

Jak správně psa obleknout a nastavit obleček?